Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشد ۴۹ درصدی تولید شمش آلومینیوم تا پایان تیرماه، سیمان پاکتی ۱۷ هزارو ۵۰۰ و فله ای تنی ۲۹۰ هزار تومان، تلاش وزارت صمت براي کاهش ۱۰ هزار میلیارد دلاری واردات، تفاوت قیمت‌ها و کمبود ارز نباید تبدیل به رانت شود برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه 12 مرداد ماه شبستان به شرح زیر است:

سیمان پاکتی ۱۷ هزار و ۵۰۰ و فله ای تنی ۲۹۰ هزار تومان

براساس مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار و اعلام سازمان حمایت؛ سیمان در فهرست کالاهای اولویت دار بازرسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق روال هفته های گذشته پنج کالای اولویت دار بازرسی معرفی شد و برای سیمان متعاقب جلسه برگزار شده با تشکل تولیدکنندگان برنامه ویژه ای در امر نظارت انجام می شود.

براساس این گزارش، با توجه به جلسه انجمن صنفی تولیدکنندگان سیمان با سازمان حمایت، موضوع قیمت‌گذاری سیمان مطرح و قیمت این محصول بر اساس تصمیم اخیر این سازمان و انجمن سیمان برای مصرف کننده به ازای هر پاکت سیمان خاکستری حداکثر ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و برای هر تن سیمان فله ۲۹۰ هزار تومان تعیین شد.

واحدهای تولیدی به عاملان توزیع رسمی و مطابق دستورالعمل مربوطه سیمان را با قیمت های قانونی ارایه خواهند کرد.

بر این اساس؛ مطابق توافق اعضای جلسه برای تأمین بهنگام سیمان مورد نیاز انبوه‌سازان، پروژه‌های عمرانی و سایر مصارف عمده، واحدهای تولیدی مکلف به تحویل بار به قیمت مصوب درب کارخانه به انبوه سازان، پروژه‌های عمرانی و سایر مصارف عمده با معرفینامه رسمی هستند و علاوه بر این انجمن مکلف است با هماهنگی اعضا بر عاملان فروش نظارت کند.

همچنین بازرسان این سازمان و سازمان‌های صنعت استانها نسبت به نظارت جدی به عاملین توزیع سیمان اقدام و متخلفان برای ابطال عاملیت فروش و قطع تحویل سیمان به سازمان حمایت و انجمن مربوطه معرفی خواهند شدو انجمن مربوط هم موظف است با هماهنگی تولیدکنندگان در صورت مشاهده تخلف عاملان یا پس از اعلام سازمان حمایت برای ابطال عاملیت اقدام نماید.

 

رشد ۴۹ درصدی تولید شمش آلومینیوم تا پایان تیرماه

وزارت صنعت، معدن وتجارت آمار داد: چهارماهه امسال تولید شمش آلومینیوم بالاترین میزان رشد عملکرد در بین تولیدات تحت پوشش این وزارتخانه را به خود اختصاص داد و رقم ۴۹ درصد را ثبت کرد. تولید شمش آلومینیوم از ابتدای امسال تا پایان تیرماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش بازدهی ۴۹ درصدی داشت.

تولید شمش آالومینیوم در فروردین ماه امسال رقم ۳۱.۷ هزار تن را نشان داد و نسبت به اردیبهشت که به رقم ۳۰.۷ هزار تن رسید، کاهش ۳.۳ درصدی را ثبت کرد، اما آمار دو ماهه امسال تولید شمش به میزان ۶۲.۴ هزار تن را نشان می دهد و در مقایسه با دوره مشابه پارسال که ۴۳.۵ هزار تن بود، رشد بازدهی به میزان ۴۳.۴ درصد را به ثبت رساند.

آمار تولید شمش آلومینیوم تا پایان سال ۹۷ منحصر به سه واحد ایرالکو ( اراک)، هرمزال و المهدی ( بندرعباس ) بود، اما از سال گذشته با افتتاح واحد شمش ۴۰ هزار تنی آلومینای ایران ( خراسان شمالی) و آلومینیوم جنوب به ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در فاز نخست ( لامرد - فارس) روند رو به افزایش این بخش شکل گرفت.

 

سکه بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون و ۱۶۱ هزار تومان/دلار ۲۱ هزار و ۳۰۲ تومان

مروز (یکشنبه 12 مرداد) هر گرم طلای 18 عیار یک میلیون و 51 هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1976 دلار، هر گرم طلای 24 عیار یک میلیون و 402 هزار تومان ارزشگذاری شده است. سکه بهار آزادی طرح قدیم 10 میلیون و 600 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 11 میلیون و 161 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 5 میلیون و 600 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 3 میلیون و 200 هزار تومان و سکه یک گرمی یک میلیون و 700 هزار تومان ارزشگذاری شده است.

 

امروز (یکشنبه 12 مرداد) در بازار آزاد ارز دلار 21 هزار و 302 تومان، یورو 25 هزار و 102 تومان، پوند 30 هزار و 646 تومان، درهم امارات 6373 تومان، یوان چین 3367 تومان و لیر ترکیه 3373 تومان ارزشگذاری شده است.

 

این در حالی است که روز گذشته (شنبه 11 مرداد) هر گرم طلای 18 عیار یک میلیون و 84 هزار تومان، هر انس طلا در بازارهای جهانی 1976 دلار، هر گرم طلای 24 عیار یک میلیون و 445 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 10 میلیون و 800 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید 11 میلیون و 361 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 5 میلیون و 610 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی 3 میلیون و 310 هزار تومان، سکه یک گرمی یک میلیون و 720 هزار تومان ارزشگذاری شده بود.

 

روز گذشته (شنبه 11 مرداد) در بازار آزاد ارز دلار 20 هزار و 802 تومان، یورو 23 هزار و 802 تومان، پوند 30 هزار و 706 تومان، درهم امارات 6419 تومان، یوان چین 3378 تومان و لیر ترکیه 3392 تومان ارزشگذاری شده بود.

 

تلاش وزارت صمت براي کاهش ۱۰ هزار میلیارد دلاری واردات

«سیدمهدی نیازی» شب گذشته (شنبه 11 مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با اشاره به اینکه وزارت صمت در مدیریت جدید ۴ رویکرد را دنبال می‌کند، گفت: چهار رویکرد جهش تولید و تعمیق ساخت داخل، تکمیل طرح‌های نیمه تمام و سرمایه گذاری، مدیریت واردات و توسعه صادرات، تنظیم بازار در وزارت صمت طراحی و برنامه ریزی شد.

 

دبیر قرارگاه جهش تولید وزارت صمت گفت: سه مورد در راستای جهش تولید برنامه ریزی شده و برنامه‌های وزارتخانه نیز بر همین مبنا برای تحقق جهش تولید است. یکی از نهاد‌هایی که با رویکرد رفع موانع تولید شروع به فعالیت کرد قرارگاه جهش تولید است که در دوره جدید ۱۰ جلسه با حضور آقای مدرس خیابانی در این قرار گاه برگزار شده است و بانک مرکزی و گمرک نیز در جلسات حضور دارد و موانع تولید در حوزه بانکی و مالیات با توجه به قانونی که در مجلس تصویب شده است و آیین نامه آن در سال گذشته ابلاغ شد، بررسی می‌شود.

 

دبیر قرارگاه جهش تولید گفت: هدف میان مدت سه ساله برای تعمیق ساخت داخل برنامه ریزی شده که در همین راستا ۱۰ میلیارد دلار کاهش واردات برنامه ریزی شده که با استفاده از ظرفیت‌های داخلی، تکمیل طرح‌های نیمه تمام، فعال سازی ظرفیت‌ها و افزایش تولید در واحد‌های صنعتی در واحد‌های مختلف برای کاهش ۱۰ میلیارد دلار واردات برنامه ریزی شده است.

 

نیازی افزود: امسال میزان هدف گذاری برای کاهش واردات نسبت به سال‌های گذشته بالاتر و نسبت به سال جهش تولید در نظر گرفته شده است که بر اساس ضوابط و مقرارات وزارت صمت مدیریت واردات برای کالا‌های ساخت داخل اتفاق افتاده است همچنین مدیریت کالا‌های غیر ضرور را نیز در برنامه داریم.

 

تفاوت قیمت‌ها و کمبود ارز نباید تبدیل به رانت شود

«محمدرضا دیانی» شب گذشته (شنبه 11 مرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: دولت در شرایط سخت پیچیده امروز در اقتصاد و تحریم‌ها سعی خود را کرده است، اما در این شرایط و بحران کرونا اقدامات و تصمیم گیری دقیق تری لازم است همچنین نیاز به هماهنگی بیشتر بین بانک مرکزی و وزارت صنایع هستیم.

 

رئیس مجمع کارآفرینان گفت: تفاوت قیمت‌ها و کمبود ارز نباید تبدیل به رانت شود بنابراین وقتی شرایط ما بر اساس اقتصاد آزاد نیست دولت باید با برنامه ریزی دقیق مشکلات را برطرف کند. در این شرایط باید زنجیره ارزشی تعریف و استراتژی‌های لازم برای بهره برداری و استفاده از فرصت‌ها بکارگرفته شود.

 

رشد چهار و نیم درصدی عرضه انرژی/بهره برداری از ۲۵۰ طرح تا پایان سال

«رضا اردکانیان» شب گذشته (شنبه 11 مرداد) با حضور در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما درباره وضعیت مصرف آب و برق در کشور گفت: اگر آمار حدود ۱۵ سال اخیر را بررسی کنیم در هر سال به طور متوسط اوج بار نسبت به سال قبل ۵ درصد افزایش داشته است.

 

وزیر نیرو ادامه داد: از دو سال گذشته برنامه مدیریت مصرف را شروع کردیم و در تابستان ۹۷ موفق شدیم ۵ درصد رشد را به زیر ۳ درصد کاهش دهیم و در تابستان گذشته به ۱ درصد رساندیم و نتیجه این برنامه خاموشی صفر در تابستان ۹۸ بود.

 

وی افزود: در صنعت برق هدف گذاری‌های متعددی از جمله افزایش تولید انرژی داریم که هر ساله حدود ۱ میلیون مشترک جدید به آن اضافه می‌شود.

 

اردکانیان گفت: در قبال افزایش انرژی، امکان صادرات و انجام تعهدات در قرارداد‌های تبادل انرژی را داریم که منبع ارزی برای صنعت برق محسوب می‌شود.

 

وی ادامه داد: یکی دیگر از اهداف صنعت برق کاهش اوج بار است به گونه‌ای که در تابستان خاموشی نداشته باشیم و برنامه افزایش انرژی و صادرات را مدیریت کنیم.

 

وزیر نیرو گفت: امسال به نقطه‌ای نرسیدیم که اعلام کنیم اوج بار ۹۹ سپری شده است و با احتمال زیاد امسال اوج بار نسبت به سال قبل از یک درصد تجاوز نخواهد کرد. در بخش خانگی حدود ۴۰۰ مگاوات با کمک شرکت‌های دانش بنیان مدیریت کردیم.

 

او ادامه داد: در سال گذشته حدود یکصد و ۲۰ هزار تفاهم نامه با بخش‌های صنعتی و تولیدی کشور قبل از فصل گرما به امضا رساندیم که از این محل ۳۵۰ میلیارد تومان پاداش به این بخش‌ها تعلق گرفت و امسال تعداد تفاهم نامه‌ها به ۲۹۴ هزار رسیده است./

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی خبرگزاری شبستان اخبار تولید شمش آلومینیوم تا پایان سکه بهار آزادی طرح عیار یک میلیون تا پایان تیرماه برنامه ریزی شده برنامه ریزی شد میلیارد دلار سازمان حمایت شنبه 11 مرداد نسبت به سال گرم طلای هزار تومان سال گذشته جهش تولید وزارت صمت ۴۹ درصدی ۴۹ درصد کاهش ۱۰ قیمت ها اوج بار هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۳۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود

‌به گزارش خبرگزاری مهر محمدرضا زارع برزشی با اشاره به انتخاب شعار سال از سوی مقام معظم رهبری افزود: نکته مهمی که در انتخاب شعار سال وجود دارد این است که تاکید رهبری بر مشارکت محسوس مردم در اقتصاد است؛ یعنی روابط حاکم بر اقتصاد به مردم واگذار شده و دولت نباید در اجرای اقتصاد دخالت کند بلکه اقتصاد توسط مردم و نهادهای مردمی باید اداره شود و دولت نقش تسهیل کننده داشته باشد، در همین راستا با توجه به اینکه مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران رشته فعالیت‌های مهمی را در افزایش مشارکت مردم و اشتغال در خود جای داده، وظیفه خطیری دارد و بر همین اساس برنامه‌های سال ۱۴۰۳ خود را چیده است.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: بهترین روش برای مشارکت‌پذیری مردم در تولید فعال کردن تعاونی‌هاست و همچنین در بخش صادرات نیز می‌توان از کنسرسیوم‌های صادراتی بهره مند شد. مردم زمانی در اقتصاد مشارکت می‌کنند که اقتصاد شفاف شرایط مساعد و امنیت اقتصادی فراهم باشد و فضای امن کسب و کار را به طور ملموس حس کنند و بدانند در صورت ورود به اقتصاد سرمایه‌هایشان را از دست نمی‌دهند که این مهم در حوزه صنایع خلاق با شفافیت بیشتری روبروست.

سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران بیان کرد: امروزه در جوامع صنعتی و توسعه یافته با گسترش و پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌های مختلف علمی و فناوری و شدت گرفتن رقابت در حوزه‌های مختلف صنعتی، تولیدی و خدماتی به منظور ایجاد توان رقابتی، ماندگار بودن و جلوگیری از عقب ماندگی علمی و صنعتی از سایر جوامع و رقبا نیاز جدی به مقوله خلاقیت و نوآوری و استفاده حداکثری از علم و دانش روز برای پیشبرد صنایع، افزایش تولید، ایجاد اشتغال و در نهایت خلق ثروت احساس می‌گردد.

ایشان در ادامه افزود؛ عنصر خلاقیت در راستای تقویت صنایع و ایجاد کسب کارها و تولید محصولات نوین جز در سایه تعامل جدی و مؤثر دستگاه مربوطه اعم از دانشگاه‌ها، مراکز علمی، واحدهای صنعتی و دانش بنیان و دستگاه متولی سیاست گذاری و حمایت کننده و قانون گذار میسر نخواهد بود.

بنا به اعلام سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران در حال آمار واحدهای تولیدی نسبت به سال گذشته بر اساس رشته فعالیت‌های اصلی مرکز رشد داشته است و در رشته فعالیت طلا، نقره، جواهر و بدلیجات با ۷ درصد افزایش، در رشته فعالیت اسباب بازی و سرگرمی با ۱۰ درصد افزایش، در رشته فعالیت تجهیزات و البسه ورزشی در سه بخش تجهیزات ورزشی با ۷ درصد افزایش، توپ‌های ورزشی با ۱۱ درصد افزایش و چمن مصنوعی با ۵۰ درصد افزایش و در حوزه فرش دستباف با ۱۱ درصد رشد تولید روبرو بودیم.

محمدرضا زارع برزشی با بیان برخی از برنامه‌ها و اقدامات دفتر صنایع خلاق و ورزشی در سال ۱۴۰۲ از تدوین برنامه راهبردی در حوزه تخصصی اسباب بازی و سرگرمی، تدوین برنامه راهبردی در حوزه تخصصی طلا، نقره و جواهر و تدوین برنامه راهبردی در حوزه تخصصی البسه و تجهیزات ورزشی خبر داد و خاطر نشان کرد: در تنظیم هر یک از این برنامه‌های راهبردی نظرات گروه‌های مختلف در بخش‌های دولتی، خصوصی و انجمن‌ها که با این رشته فعالیت‌ها مرتبط هستند؛ در طی جلسات کارشناسی اخذ شده است و برنامه راهبردی هنر-صنعت فرش دستباف نیز به زودی با همین مدل رونمایی خواهد شد.

وی در ادامه همچنین از برنامه‌ها و اقدامات این مرکز در سال ۱۴۰۳ برای رشد تولید و مبارزه با کالای تقلبی و قاچاق در حوزه اسباب‌بازی، فلزات گرانبها و جواهرات، تجهیزات و البسه ورزشی و فرش دستباف اشاره کرد و افزود: ساماندهی کد تعرفه و آیسیک این مرکز در رشته فعالیت‌های تعریف شده، پیگیری جدی طرح درج کد شناسه و رهگیری بر روی محصولات، کنترل صادرات و واردات به وسیله وضع قوانین تشویقی در کشور خبر داد.

محمدرضا زارع برزشی مدیرکل در خاتمه گفت؛ کشورهایی که به اهمیت استراتژیک صنایع خلاق پی برده و اقدامات متناسبی را در این خصوص به انجام رساندند امروزه از نظر اقتصادی و همچنین نفوذ فرهنگی در سطح بین المللی، موقعیت ممتازی دارند وکشورهایی که به دلایل مختلف اعم از ایدئولوژیک، سیاسی، اهداف اقتصادی کوتاه مدت یا حتی ماهیت فرهنگی، از صنایع خلاق خود حمایت نکرده‌اند؛ امروز گرفتار هجوم محصولات و محتواهای فرهنگی بیگانه شده‌اند و در معرض همه گونه پیامدهای جدی آن همچون به خطر افتادن هویت فرهنگی و پرداخت هزینه‌های سنگین بابت حق تکثیر (کپی رایت) یا فشار برای ایجاد مانع در برابر واردات فرهنگی قرار گرفته‌اند و بدین سبب چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ فرهنگی در معرض خطر انزوا قرار دارند.

کد خبر 6090372 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته
  • قیمت طلا باز هم تکان خورد/ قیمت جدید طلا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو