Web Analytics Made Easy - Statcounter

شادی ، نشاط و تحرک اجزای جدایی‌ناپذیر دنیای کودکانه به خصوص در سنین دانش آموزی هستند که می تواند در دوران طولانی دانش آموزی، مقابل انبوهی از مطالب حفظی و یادگیری‌های پیاپی روحیه بخش باشند.

در گذشته مدارس مازندران به دلیل وسعت و قرارگیری در محیطی سرسبز از پویایی خوبی برخوردار بودند و تحرک ، بازی و شادی با کلمه مدرسه گره خورده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 امروزه به واسطه تراکم فیزیکی و فضای تنگ شهری، مدارس و فضاهای آموزشی نیز محدود و متراکم تر شده که این مساله در کنار کمبود فضای ورزشی باعث شده نشاط و شادی از چهره دانش اموزان رخت ببندد.

آمارها نشان می دهد سرانه فضای آموزشی برای هر دانش آموز مازندرانی در سال تحصیلی جاری حدود پنج متر است که حدود سه متر با استاندارد کشور و ۶ متر با استاندارد جهانی فاصله دارد.

در حالی فضای محدود آموزشی به نوعی نفس نشاط و تحرک دانش آموزان را گرفته که بی توجهی برخی والدین به تحرک بدنی بر رنج دانش آموزان استان افزوده است.والدینی که تمام توجه و تمایلشان موفقیت فرزندانشان در عرصه های نظیر کنکور است و گویا تحرک ، بازی و نشاط فرزندانشان را فراموش کردند.

گواه بی تحرکی دانش اموزان مازندرانی ، گرفتاری بیش از ۴۰ درصد دانش اموزان استان به چاقی مفرط است که در این مسئله به اعتقاد کارشناسان بی توجهی والدین و فضای آموزشی محدود متهمان اصلی هستند.

کمبود فضای آموزشی متهم ردیف اول

کاهش نشاط و شادی و کم تحرکی دانش اموزان ارتباط مستقیمی با کمبود فضای آموزشی مدارس استان مازندران دارد که در وضعیت خوبی به سر نمی برند.

بر اساس آمار رسمی ، در حال حاضر سرانه فضای آموزشی و پرورشی استان مازندران پنج متر مربع است در حالی که میانگین کشوری ۵.۲ متر مربع و فضای استاندارد کشوری نیز ۸.۴ متر مربع است.

بر اساس پیش بینی نوسازی مدارس مازندران به غیر از پروژه های تکمیل و تحویل شده برای اول مهر ماه ، تا پایان سال ۹۸ نوسازی مدارس استان به عنوان مجری طرح ساخت مدار و فضاهای آموزشی ۳۰ پروژه نوسازی مدارس و فضای آموزشی تکمیل و تحویل آموزش و پرورش خواهد داد.

هم اکنون حدود ۱۰۰ پروژه نوسازی و تجهیز مدارس نیمه تمام دولتی در استان وجود دارد که تمامی هزینه‌های آن از سوی دولت تامین می شود.

حال به این مسائل غیر استاندارد بودن مدارس غیر انتفاعی را از لحاظ ساختار مدرسه ای اضافه کنیم که اغلب انان ساختمان های مسکونی هستند و هیچ فضایی برای تحرک ندارند که عملا هر تحرکی که پیش زمینه شادی و نشاط است را از دانش اموز خواهد گرفت.

کمبود فضای آموزشی یکی از مشکلات اساسی استان مازندران است که سالها دانش اموزان با آن گریبانگیر هستند و ردیف اول محرومیت فضای آموزشی ناحیه یک ساری است.

جالب است بدانید سرانه فضای آموزشی برای ناحیه یک ساری ۲ متر بوده که یک چهارم استاندارد کشوری است.

آموزش و پرورش، خانواده ها را مقصر می داند

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران با انتقاد از بی توجهی برخی خانواده‌ها نسبت به شادی، نشاط و تحرک فرزندان گفت: متاسفانه این بی‌توجهی مانع از رشد تمام استعدادها و همچنین بلوغ روانی و روحی دانش آموزان می شود. 

سید علی ساداتی با بیان اینکه بی توجهی والدین به تحرک و شادی دانش اموزان تکلیف آموزش و پرورش را در چنین شرایطی بیشتر می کند، افزود: برای داشتن یک جامعه خلاق باید فرزندان شاد و با نشاطی را پرورش داد.

وی همچنین جامعه خسته و بیحال را فاقد خلاقیت  دانست و اظهار داشت: باید شادی و نشاط نه تنها اولویت مدارس و آموزش و پرورش قرار گیرد ، بلکه والدین نیز نسبت به این مسئله احساس تکلیف کنند.

معاون آموزش و پرورش مازندران از خرید تجهیزات ورزشی در سال تحصیلی جاری خبر داد و ادامه داد: از آغاز سال تحصیلی بیش از یک میلیارد و پانصد میلیون تومان تجهیزات در حوزه ورزشی خریداری و در مدارس استان توزیع شد.

ساداتی در ادامه گفت: شرایط حداقلی در مدارس مازندران فراهم است و تلاش کردیم با برنامه های شادی چون مراسم صبحگاهی، حیات پویا، المپیاد درون مدرسه ای و برنامه های متعدد شادی و نشاط لازم را به دانش آموز بدهیم.

ساداتی توجیه بودن مدیران مدارس در مورد انجام برنامه های شادی و نشاط آفرین مهم توصیف کرد و گفت: مدیران در این مسئله باید پای کار بیایند زیرا اگر مدیران به طور جدی پای کار نباشند هیچ کدام از این طرح ها به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.

وی تاکید کرد : فضای ورزش و  بازی را از کودکان نگیریم و اگر در مدرسه بهداشت، سلامت، ایمنی، شادی و نشاط در مدارس فراهم باشد و سواد حرکتی دانش آموزان را افزایش دهیم قطعا آینده آنان را تضمین کرده ایم.

قربانی شادی به بهانه رشد تحصیلی

پری خیری کارشناس مشاوره تحصیلی با اشاره به اینکه امروزه فضای آموزشی و تفریح اصلا در اولویت و برنامه زندگی دانش آموزان قرار ندارد، گفت: امروزه مهم‌ترین دغدغه والدین دستیابی نمره عالی توسط دانش آموز و سبقت از دیگر رقبایش برای کسب سهمیه دانشگاه است.

وی ادامه داد: حتی اگر نگاهی به برنامه‌ریزی مدارس بیاندازید ، به وضوح شاهد اولویت درس خوانی ، کتاب خوانی و کسب تراز بالا توسط دانش آموزان است تا در مجموع مدارس نیز بتوانند به واسطه این مسئله اعتباری کسب کرده و معروف شوند.

این کارشناس گفت: در این موضوع کنکور بیشترین تاثیر را بر والدین و مدارس گذاشته و رقابت در عرصه کسب بهترین کرسی در بهترین دانشگاه تمام زمان دانش آموزان را به حفظ کردن و یادگیری دروس اختصاص می دهد. 

خیری  اظهار داشت: والدین بااین نگاه که فرزندشان وقت کافی برای آموخته ها و دانستنی های کافی داشته باشد، دچار وسواس و دستپاچگی برای برنامه ریزی اوقات فراغت آنها می شوند.

وی گفت: والدین دوست دارند تمایل های ذهنی و علایق خود را در وجود کودکشان ببینند در حالی که ممکن است فرزندشان به آنچه مورد علاقه والدین است، بی علاقه باشد و استفاده ای از کلاس نبرد.

کارشناس مشاوره تحصیلی با اشاره به اینکه باید پذیرفت که ساختار مدارس ما از لحاظ فضای آموزشی با بحران جدی روبرو است ، افزود: اما اصلا نگاه نظام آموزشی و دیدگاه والدین به پرورش روحی و روانی دانش آموزان نیست و شادی و نشاط جایگاهی در برنامه ریزی دانش آموزان و کودکان ندارد و اگر هم برنامه مفرحی برگزار شود بسیار کم‌رنگ و بی اثر و محدود است.

خیری با تاکید بر اینکه نباید کودک را مجبور کرد تمام زندگی خود را در کلاس های درس و به حفظ کردنی بگذرانند، تاکید کرد: قرار دادن فرزندان در محیط‌های تفریحی و شادی می تواند در رشد فکری ، جامعه پذیری و شادابی آنها کمک کند.

وی همچنین اموزش و پرورش و نظام آموزشی را مقصر اصلی هدر رفت زندگی کودکان در کلاس های درس عنوان کرد و گفت: در بسیاری از موارد محدود کردن اوقات فراغت دانش آموزان از سوی مدارس به والدین تحمیل می شود.

به گفته او قرار دادن ۲ ساعت در هفته به عنوان زنگ ورزش در میان انبوهی از کلاس های درسی و کلاس های فوق برنامه برای دانش آموز مانند یک طنز بزرگ است که هیچ تاثیری بر نشاط کودکان و دانش اموزان ندارد.

خیری در پایان تاکید کرد: کمبود فضا و برنامه ریزی آموزشی و بی توجهی والدین ۲ روی سکه از بین بردن شادی و نشاط و تحرک دانش اموزان است که باید هماهنگ حل شوند.

بنا بر امارهای رسمی در حال حاضر ۵۳۶ هزار دانش اموز در مدارس مازندران مشغول به تحصیل هستند. 

برچسب‌ها شادی در مدارس نشاط اجتماعی والدین مازندران دانش‌آموزان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شادی در مدارس نشاط اجتماعی والدین مازندران دانش آموزان شادی در مدارس نشاط اجتماعی والدین مازندران دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۸۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است

اگرچه پرداخت هزینه‌ مدارس غیرانتفاعی‌ در توان بخشی از خانواده‌ها نیست اما نباید در این میان از کیفیت مدارس دولتی کاسته شود.

به گزارش مشرق، با توسعه مدارس غیردولتی، برخی مدارس بویژه دولتی‌ها که دانش‌آموزان زیادی را پوشش می‌دهند در سایه قرار گرفتند. اگرچه پرداخت هزینه‌ مدارس غیرانتفاعی‌ در توان بخشی از خانواده‌ها نیست اما نباید در این میان از کیفیت مدارس دولتی کاسته شود تا آنها که از بضاعت مالی کمتری برخوردارند یا به هر دلیلی اعتقاد به آموزش غیر انتفاعی ندارند، از کیفیت آموزشی مطلوب جا نمانند.

گلایه والدین از افت کیفیت آموزشی در مدارس دولتی، در ازای هزینه‌ای که مدارس از آنها اخذ می‌کنند همچنان ادامه دارد.

در این گزارش صحبت‌های چند نفر از والدین را می‌خوانیم که فرزندانشان را در مدرسه دولتی ثبت‌نام کرده‌اند اما با توجه به هزینه‌هایی که در طول سال تحصیلی به مدرسه می‌دهند با کیفیت نامطلوب آموزشی مواجه‌اند البته که در این میان برخی والدین رضایت خود از مدارس دولتی را صرفاً به دلیل وجود معلم خبره می‌دانند.

پول پرداخت نکنید از کارنامه خبری نیست!

یکی از والدینی که فرزندش در مقطع دوازدهم تحصیل می‌کند گفت: در ابتدای سال دقیقاً زمان ثبت‌نام، مدرسه از ما مبلغ یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گرفت و گفتند این قانون مدرسه است و اینجا هزینه دارد.

در صورتی که در این مدرسه در تمام ماه‌های گرم سال از کولر و هیچ سیستم خنک‌کننده‌ای استفاده نمی‌شود و در زمستان تمام شوفاژها خاموش است و دانش‌آموزان با لباس گرم در کلاس می‌نشینند.

علاوه بر این حتی مدرسه ما را تهدید می‌کند که اگر پول را پرداخت نکنید از کارنامه خبری نیست.

وی افزود: فرزند من در پایه دوازدهم تحصیل می‌کند و امسال باید در کنکور شرکت کند اما در مدارس دولتی کمتر به کنکوری‌ها توجه می‌شود و عموماً برنامه آموزشی خاصی مدنظر مدرسه نیست، مگر اینکه والدین اگر خودشان بخواهند و بضاعت مالی داشته باشند، برای فرزندشان معلم خصوصی بگیرند. به این شکل که چند دانش‌آموز با هم برنامه‌ریزی می‌کنند و یک معلم خصوصی می‌گیرند.

پول از ما گرفتند اما وعده‌هایشان عملی نشد

مادر یک دانش‌آموز دیگر که فرزندش در مقطع اول ابتدایی یک دبستان دولتی تحصیل می‌کند گفت: اولین اتفاقی که با ورود به مدرسه دخترم با آن مواجه شدم این بود که ابتدا ۷۰۰ هزار تومان پول برای کمک به مدرسه و ۵۰۰ هزار تومان برای خرید برگه امتحانی از ما گرفتند. ما تمام این هزینه را همان ابتدا پرداخت کردیم اما مدرسه مجدداً در طول سال برای برگه‌های امتحانی از والدین هزینه گرفت.

آنها حتی برای هزینه‌های جانبی مدرسه از والدین پول گرفتند و وعده دادند که مثلاً دوربین مداربسته بگذارند، برای پله‌ها ترمز بگذارند، لوله‌کشی کنند و… ولی هیچ کدام از این وعده‌ها عملی نشد. مدرسه حتی بابت هواگیری شوفاژها از ما پول دریافت کرد اما در طول زمستان شوفاژها خاموش بود.

وی گفت: مسأله دیگری که با آن مواجه هستیم لباس فرم دانش‌آموزان است. ما لباس فرمی را که ارزش آن بیرون از مدرسه در حدود ۴۰۰ هزار تومان است با مبلغ ۸۰۰ هزار تومان تهیه کردیم و کیفیت پارچه به قدری ضعیف بود که من بعد از چند ماه مجدداً یک مقنعه دیگر برای دخترم خریدم. ناگفته نماند من از معلم فرزندم رضایت دارم و اگر به خاطر معلم نبود، قطعاً مدرسه فرزندم را عوض می‌کردم.

تدوین آیین‌نامه جدید برای افزایش کیفیت مدارس دولتی

یکی از مسئولان آموزش و پرورش در پاسخ به مجموعه گلایه‌های والدین از تدوین یک آیین‌نامه جدید خبر داد.

محمدمهدی کاظمی، معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برای کیفیت‌بخشی به مدارس دولتی آیین‌نامه جدید تدوین شده است توضیح داد: در این زمینه آموزش و پرورش باید اقدامات جدیدی داشته باشد به همین خاطر یک آیین‌نامه جدید تدوین شده، زیرا تقویت مدارس دولتی از مسائل مورد تأکید رئیس جمهور است.

علاوه بر این آیین‌نامه، پیشنهاد طرح کاهش تنوع مدارس در راستای کیفیت‌بخشی مدارس دولتی از دیگر موضوعات در حال بحث و بررسی است. وی در پاسخ به این سؤال که برای کیفیت‌بخشی به مدارس دولتی چه میزان بودجه نیاز دارید، گفت: موضوع توانمندسازی معلمان، تجهیز مدارس، عواملی مانند شاداب‌سازی مدارس که در یادگیری مؤثر است و... همه اینها هرکدام به طور جدی نیازمند بودجه هستند.

کاظمی در پاسخ به این پرسش که چند ماه پیش درباره این موضوع گفت‌وگو کردیم و اکنون انتظار می‌رود برنامه‌ای که شما به عنوان کیفیت‌بخشی مدارس به آن تأکید کردید اکنون در حد مقدماتی نتیجه داده باشد و حالا نتیجه آن چه بوده است، گفت: یک بخشی از بازخورد این اقدامات معطوف به میانگین نمرات امتحان نهایی بوده است که تاکنون تنها امتحان و ارزشیابی که به صورت ملی انجام داده‌ایم، امتحانات نهایی پایه دوازدهم بوده است اما از امسال پایه دهم و یازدهم هم اضافه شد.

کاری که در روزهای پایانی اسفند ماه انجام دادیم سنجش دستاوردهای متوسطه اول بود که بیش از ۳ میلیون دانش‌آموز در سنجش ما شرکت کردند. نتیجه این سنجش می‌تواند برای مدارسی که باید ارتقا یابند، کمک‌کننده باشد.

مدارس می‌توانند طبق این سنجش و بررسی نمرات امتحان نهایی دانش‌آموزان برای رشد خود برنامه داشته باشند. امیدوارم با این رویه نمرات ما رشد کند و این بخش ناظر بر امر نظارتی بود که به آن اشاره کردم زیرا هر مدرسه‌ای ترسیم روشنی از وضعیت خودش دارد. اما بازخورد مدارسی که وضعیت آموزشی ضعیف‌تری نسبت به برخی از مدارس دارند از پارسال آغاز شده و بازخوردها، جدی‌تر از قبل به مدارس اعلام می‌شود.

وی درباره هزینه‌هایی که مدارس از اولیا تحت عنوان کمک‌ به مدرسه دریافت می‌کنند گفت: مدارس دولتی به صورت خاص نباید هیچ پولی از والدین بگیرند اما در قالب فوق‌برنامه ممکن است هزینه‌ای دریافت شود.

البته مبلغی که بابت فوق‌برنامه اخذ می‌شود سقف دارد و این سقف بر اساس استاندارد مدرسه تعریف خواهد شد. اگر غیر از این باشد و هزینه‌ها به اجبار از والدین گرفته شود، آنها می‌توانند به دفتر ارزیابی و عملکرد وزارت آموزش و پرورش گزارش دهند.

اخذ شهریه در مدرسه دولتی با برنامه مازاد

علی فرهادی، سخنگوی آموزش و پرورش، در زمینه هزینه‌هایی که برخی مدارس دولتی از اولیا مطالبه می‌کنند اما در قبال آن فعالیتی صورت نمی‌گیرد، گفت: آمار این مدارس قابل توجه نیست اما مانند یک لکه روی صفحه سفید است و خیلی مورد توجه قرار می‌گیرد و نسبت به عملکرد آموزش و پرورش ادراک منفی ایجاد می‌کند. قطعاً این‌گونه نیست که همه مدارس چنین شرایطی داشته باشند.

بجز مدارسی مانند مدارس هیأت امنایی و تیزهوشان که در آن دریافت وجه بلامانع است، در سایر مدارس هزینه‌ای که از والدین گرفته می‌شود باید برای فعالیت‌های مازاد باشد. حتی در مدرسه تیزهوشان هم با پیگیری رئیس جمهور قرار شد اقشاری که قدرت مالی مناسبی ندارند اما در مدارس تیزهوشان درس می‌خوانند از پرداخت هزینه معاف شوند و دولت شهریه آنها را پرداخت خواهد کرد.

فرهادی تأکید کرد: مدارسی که از والدین هزینه می‌گیرند اول باید بررسی شود که آیا جزو آن مدارسی هستند که می‌توانند هزینه دریافت کنند یا نه، و اگر جزو آن نبودند قطعاً بخش نظارت آموزش و پرورش ما در مناطق پاسخگو است. والدینی که فرزندشان در مدارس عادی تحصیل می‌کند و مدرسه از آنها شهریه دریافت می‌کند باید حتماً آن را به آموزش و پرورش مناطق گزارش دهند.

وی در این زمینه که برخی از مدارس نه تنها در زمان ثبت‌نام بلکه در حین سال تحصیلی هم از والدین دانش‌آموزان هزینه دریافت می‌کنند، گفت: آن چیزی که به عنوان شکایت یا اطلاع‌رسانی در مناطق آموزش و پرورش باشد از سوی والدین منعکس نمی‌شود در حالی که مناطق آموزش و پرورش در این موارد بسیار جدی است.

در برخی از مواقع اتفاقاتی می‌افتد که والدین خوب توجیه نمی‌شوند مثلاً مدیر و معلم به اولیا اطلاع داده‌اند که یک فوق برنامه برای دانش‌آموزان در نظر داریم و هزینه‌ای که اخذ می‌شود بابت همین فوق برنامه است. اما مدارس به هیچ عنوان برای تجهیزات و تعمیر مدارس حق ندارند هزینه‌ای از والدین بگیرند.

وی در واکنش به این موضوع که برخی از مدارس کارنامه دانش‌آموز را به آنان نمی‌دهند تا شهریه و یا کمک مردمی به طور کامل پرداخت شود، گفت: اخذ هزینه از والدین در مدارس دولتی با عناوین کمک به مدرسه یا شبیه آن مطلقاً اجباری نبوده و کاملاً داوطلبانه است.

مدارس نباید والدین را اجبار کنند تا در ازای ارائه کارنامه حتماً هزینه بدهند، این کار کاملاً غیرقانونی است.

اما در مواقعی که انجمن اولیا و مربیان در این زمینه تصمیم می‌گیرد، مدرسه می‌تواند آن تصمیم را اجرا کند زیرا بر اساس اساسنامه اجرایی مدارس، انجمن اولیا و مربیان یک نهاد تصمیم‌گیر است. بنابراین می‌توانند تصمیمات داخلی بگیرند ولی در این زمینه هیچ اجباری نداریم.

منبع: روزنامه ایران

دیگر خبرها

  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • مسکن مهر دامغان نیازمند ۲ مدرسه است
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • ۲۰ هزار دانش آموز لازم التوجه اردبیلی راهی اردو‌های تربیتی می‌شوند
  • گلایه والدین از افزایش سرسام آور شهریه مدارس غیرانتفاعی در رشت